Olen tosiaan ajatellut ammattiopintojakin. Selasin, mitä paikallisessa ammattiopistossa on tarjolla. On vaatetusalan perustutkintoa ynnä muuta. Tämähän minua nimenomaan kiinnostaisi, mutta toisaalta kädentaitoni eivät kyllä ole välttämättä ihan sitä luokkaa. Jotain harrasteeksi olen itselleni väsännyt, enkä varmaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Jos joku ammattilainen tulisi tarkastamaan tekeleitäni, se huomaisi ihan taatusti töissäni virheitä enemmänkin kuin yhden. Toisaalta työt ovat ulospäin kunnossa ja pysyvät sitä paitsi kasassakin. Tämähän on minulta paremmin kuin hyvin. Joku kyllä sanoi, että vaatetusalalla ei itseään elätä – pukuompelijana ainakaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tietääkö kukaan muuten, kauanko luottotiedot ovat ”pystyssä” kun ne menevät? Ilmeisesti viitisen vuotta. Kämppääkään en todellakaan tule saamaan jos ja kun ne menevät, sillä luottotiedot tarkistetaan aina. Kuka haluaa luottohäiriöisen ihmisen asuntoonsa? Itse en panisi pahakseni, jos osakkeeseeni muuttaisi luottohäiriöinen ihminen. Laskun maksamatta jättäminen ei aina ole ihmisestä itsestään kiinni. Jos ei ole rahaa, on vaikea maksaakaan. Luottohäiriöinen ihminen voi lisäksi ihan yhtä hyvin hoitaa vuokranmaksunsa, kuten sellainen, jolla ei luottohäiriöitä ole. Paras siis olisi, jos hommaisin kämpän heti kun tiedän niiden sata varmasti olevan menossa. Isäni tuossa vaahtoaa parasta aikaa siitä, miten ei meinaa maksaa laskuani. Toisaalta – sama vanha virsi on kuultu ennenkin. Laskut on silti hoidettu vieläpä ajallaan. Onhan niitä päätä käännyttäviä tekijöitä toki olemassa, mutta viitsiikö niihin sitten tarttua. Enpä kyllä ole niinkään varma, että itsekään makselisin kenenkään kuudensadan puhelinlaskuja.

 

Odottelen tässä Salkkareiden alkamista, että pääsen keskittymään vähän johonkin muuhunkin kuin luottotietoihini. Asia todellakin painaa mieltäni, eikä ihmekään. Kyse on tosiaankin omasta tyhmyydestäni, mutta minkäs teet? Lasku pitäisi saada maksettua, muuten edessä on hyvin ankeat viisi vuotta. Kasvaakos laskut muuten korkoa? Puhelinlaskut, siis…? Sonera ainakin vetää omansa pois keinolla millä hyvänsä. Helvetti. Luin tuossa lehteä, ja toivottavasti muutkin ovat lukeneet… Ei sillä, että lukemani juttu olisi ollut lähelläkään miellyttävää – päinvastoin. Ajattelemisen aihetta se kuitenkin antaa. Maailmassa tuntuu olevan suurempiakin epäkohtia kuin luottotietojeni meno. Esimerkiksi juuri alkanut Jersey-kohu, josta luinkin muutamasta paikasta jo. Kamalaa, että niin sairaita ihmisiä voi olla olemassa. Kyse on siis lastenkodista, jossa järjestelmällisesti pahoinpideltiin ja käytettiin hyväksi lapsia. Toivon, että hengissä olevat syylliset saadaan vastuuseen ja telkien taakse.

 

Taidan nyt kuitenkin siirtyä tästä Salkkareiden pariin, ja tulla sitten taas vertaamaan tänne televisio-ohjelmia ja tosielämää. Ehkä kuitenkin keksin parempaakin kirjoittamisen aihetta, toivottavasti.